Efter snöstormen

Vilken morgon!

Vi gick upp extra tidigt, jag tror inte ens att jag orkade öppna ögonen innan jag kom utanför ytterdörren och kylan fick mig att vakna till. Men anledningen var enkel, ett dygns oavbrutet snöande och vår lilla väg fram till den allmänna vägen var ofarbar, även att det fanns bilspår kvar sedan gårdagen på vissa ställen så var det mestadels trettio till fyrtio centimeter snö hela vägen.

Utrustade med snöskyffel och sopkvast gick vi på led, ja även Vidar travade på i husses hälar då han snabbt ledsnade på att pulsa.

Husse travade tryggt på, han var förutseende på kvällen innan och ställde bilen precis vid infarten. Han konstaterade ett par gånger att det absolut inte hade gått att komma fram med någon bil alls, medan jag kasade på bäst jag kunde, sist i ledet, och funderade på hur i hela världen jag ändå nånstans hade trott att det inte alls skulle bli så mycket snö. Jag hade alla gånger kört ända hem och känt mig superfånig när jag inte kommer mer än ett par meter dagen därpå. Det gick inte ens att se var vägen var någonstans borta hos oss.

Det tog ungefär en kvart efter att vi kommit fram innan maken kunde sätta sig i bilen och fara iväg till sitt jobb. Vovve och jag gick långsamt tillbaka. Det är bara fyrahundra meter, men nu fanns det ingen tid att passa och jag ville gärna se fullmånen glida ner bakom åsens rygg medan solen långsamt började färga ljuset från blått till gyllene.

Ända sedan jag jobbade natt älskar jag de tidiga mornarna, efter att ha varit vaken hela natten var promenaden hem en stund i stillhet. Inte många var ute ännu och inte sällan var även vinden för sömnig för att orka blåsa.

Idag mötte vi ingen alls på vägen hem, men det återstod lite skottning av fastubro före frukosten. Vidar tyckte att det där kunde vi göra någon annan gång och förstod inte alls poängen med att arbeta först och äta sedan.

Men vilken härlig morgon! Nöjd med insatsen myste vi i soffan, jag med mitt goda té och Vidar av värmen från solen som mer och mer började skina in genom fönstren. Härligt ändå med en riktig vårvintermorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s