Lycka i en liten ask

När stormbyar kastar sig vilt fram bland träden är det fint att krypa upp i soffan och vänta till kvällningen. Oftast lugnar vinden ner sig då en stund och vi kan vandra ut på stigarna utan att riskera att få ett träd i huvudet.

Efter att den senaste värmen försvann sliter vinden extra hårt i träden, jordgubbarna tar längre tid på sig att mogna och regnskurarna dämpar effektivt allt virvlande damm. Men jag njuter. Både inne och ute.

En av mina laster är té, som de allra flesta vet vid det här laget, och eftersom jag inte är i någon stad särskilt ofta, eller har något annat nödvändigt ont som jag måste göra när jag väl är där, så brukar jag beställa mina téer på nätet. Butiken ligger i Göteborg och det är inte alltför sällan som namnen på téerna präglas av typisk göteborgshumor så som ”Änna gött” och ”Gôr Gôtt” med sådana där ö-n som de har i Göteborg förstås. Jag kan inte låta bli att bli lite på gott humör av att packa upp en låda med mina beställda téer.

Nu beställde jag inte just de där téerna som jag nämnde den här gången, men för mig är det ändå lycka i en liten ask (låda?). Att dessutom få en bit choklad med på köpet är ännu bättre. Gissar att det egentligen är smygreklam från deras sida, men jag väljer att tänka att det bara är av ren omtanke om mig.

Efter uppackningen kryper jag upp i soffan och njuter och lyssnar på regnet. Värmen från muggen med té och min sovande hund är något av det bästa jag vet.

Jag fick blommor för ett tag sedan. Inte för att jag gjort något speciellt, men för att jag fyllde år. Det är inte något som jag brukar uppmärksamma något särskilt men det kändes fint att några vänner ändå hade tid och lust att umgås litegrann. Det är också något som gör mig varm inombords. Blommorna påminner mig dessutom om den där dagen under lång tid framöver. Rosorna har stått i flera veckor nu utan att tröttna.

Nu när sommaren gled över i juli känner jag att det infinner sig ett lugn i mig. Den omvälvande våren och hetsiga försommaren är över, fåglarna börjar dämpa sitt ivriga sjungande och det är till och med som att färgerna djupnar. Mellan regnskurarna, och mitt uppe i dem, njuter vi i fulla drag av sommaren. Välkommen vackra juli!

3 reaktioner till “Lycka i en liten ask

 1. hello Evelina, have been quite pleasant days to be quiet, even listening to the sound of the rain, very nice…

  I think that small treasure of tea, it must be very delicious, from my part I would add some coffee too, and I also come with surprise, that little chocolate, the temptation always present, ha ha ha…

  It’s nice to hear from you, I hope everything is going well over there,
  today here an eclipse happened, at least here in Santiago it was 92%, it was not total darkness, but it was nice to observe, I managed to take some pictures with the phone using a filter, and it looks good, with time I will try to upload it to instagram, It’s not a big thing, but at least an excuse to share something…

  Enjoy your days with that exquisite tea.
  a warm hug from a distance.

  Gillad av 1 person

  1. I have always liked to listen to the rain falling and even more now after that terrible draught last summer. I wathed the mist slowly rise from the river in the evening after the rain had passed and didn’t want to get back inside.

   I’m not a coffee person, I tried so many times to learn to appreciate that mystery of coffee beans, but the only time it has happened was at a café in Paris after traveling by train for too long, haha.

   Wow, an eclipse! It’s always fascinating when something out of the ordinary happens. Nice to have some pictures too.

   Warm hugs!

   Gillad av 1 person

   1. I understand, at least there is always a first time with the coffee… the tea is healthier too.

    have a good day tomorrow.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s