Hon vandrar inte mer

Idag fylls flödena på mina sociala medier av kondoleanser efter Angeliqa Mejstedt som jag fick förmånen att följa via hennes blogg ”Vandringsbloggen”, Sveriges största blogg om vandring. Den 23e mars tog hon sitt liv, bara 32 år gammal.

Att mina flöden fylls visar att de jag följer också har följt Angeliqa, något som jag inte varit medveten om. Hennes charmiga och okomplicerade sätt har gett oss alla så mycket, men själv orkade hon inte leva.

Det gör så ont.

Idag har mina tankar kretsat kring döden. Det brutalt oåterkalleliga och ovarsamma i det faktum att det som nyss var aldrig mer kommer att bli detsamma.

Jag önskar av hela mitt hjärta att all den kärlek som finns hos oss människor länkas samman och bryter alla stigman och skam kring själmord, självmordsnära tankar och dåligt mående. Jag brukar säga att lyfter man fram trollen i ljuset så spricker de. En barnslig liknelse, jag vet, men det är inte så långt från sanningen. Det är alltid lättare att dela smärtan. När man belyser svårigheterna från olika håll och tillsammans med någon händer det något. Det svarta är inte längre så svart.

Om du någonsin hamnar i ett läge där du inte längre orkar leva eller inte ser någon utväg ur din situation så berätta! Även om du själv inte ser något alternativ så lovar jag att andra har både kraft, ork och vilja nog att bära dig igenom det svåra.

Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det

Idag har jag vandrat i tankar. Med varje steg dit stigen leder. Angeliqa valde en annan stig. Jag hoppas att den är vacker att vandra.

2 reaktioner till “Hon vandrar inte mer

 1. Hi Evelina, I also get to know about this news today, I did not know her, but when I saw her today, I remembered that once I saw or reviewed her blog, but I was not a follower of her…

  each person is a very particular inner world and individual, each of us carries his own inner cross, despite external appearances say otherwise, especially people of a certain sensitivity, ”human persons”, those who have true values ​​and ethics individual, those that have the value of ”empathy” for the other, are the most prone to states of depression, although many, (the majority), live in a fantasy world, and never worry, nor are they interested in those topics… it does not matter to them. they only care about the ”material” values, where today human relations are only based on commercial values, and of interests. psychopaths.

  I took the time to see his instagram, and go back to review his blog, and confirm what I just wrote, I did not know her, I was not a follower, but I had something, I was a human being… maybe too human…

  I do not know what else to say.
  Just take care of yourself a lot, and have a beautiful day tomorrow.
  a warm hug, fernando.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s