Snart bär det av!

Om bara några dagar far Vidar och jag iväg norrut, om allting vill sig väl. En resa som jag längtat efter i flera år att få göra. Av olika anledningar har det inte blivit av och jag har inte trott mig om att klara av att genomföra den på egen hand. Nu blev det så ändå och jag tänker att det blir en fin utmaning och en bra sak att ha klarat av. Jag följer en ung kvinna på Instagram @ginajohansen91 och hon är på väg hem efter att just ha skidat 700 km över Bajkalsjön alldeles på egen hand. Då är min resa en promenad i parken i jämförelse även om den är 100 km längre, enkel väg. Jag ska varken åka skidor eller gå den här gången, men av någon anledning tycker jag att det är svårare att resa till en förutbestämd plats där jag ska bo ett tag än att ha alla grejor med mig och slå läger där det passar. Apropå grejor så borde jag börja planera min packning…Det är där mina tankar kretsar, kring packning, kläder, foder, utrustning och vad jag själv behöver, förutom kring vart jag ska flytta sedan när det är dags. Dagar blir lätt till veckor och veckor blir till månader innan man hinner att blinka. Det stressar mig mer än min lilla resa. Men av någon outgrundlig anledning känns det som att allting kommer att lösa sig på ett bra sätt, eller till och med bättre än jag kunnat ana. Jag hoppas att den känslan håller i sig och att den är rätt!Trots att vädret har svängt tillbaka till något som är mer likt vinter igen är våren fortfarande på väg in. Gässen trumpetar högt och ljudligt i flykten och växterna stretar oförskräckt på för att få en så snabb start som möjligt. Jag vilar i att det kommer att bli många fler bakslag innan våren kommer på riktigt och nu laddar jag inför vad jag hoppas kommer att bli en veckas ordentligt vinter. Om inte den riktiga vintern kommer till mig så får jag komma till den! Det ska bli underbart att se vidderna igen, att se så långt att det suger i magen och att känna kraften i vinden när den drar fram. Jag hoppas att jag kan göra allt det jag planerat, men vet inte om jag hinner eller får möjlighet. Det får vi se… Men jag lovar att försöka uppdatera bloggen så ofta jag kan!Det är inte utan att det pirrar lite av glad förväntan i kroppen. Ett miniäventyr mitt i vardagen! Härligt!

3 reaktioner till “Snart bär det av!

 1. wow!!!… what place in the north of Sweden are you going?, I saw the instagram profile of ginajohansen91, and it really looks like it has a lot of preparation and courage…

  Will you leave this week? How long will your trip last? I sincerely hope that everything goes well.

  take good care of yourself, because of the type of climate you have to have adequate equipment, and above all take care of the skin by the cold burns…

  It will be entertaining and exciting to see you.
  a warm hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. I’m going to Åre. Unfortunately it’s a very popular tourist attraction nowadays but I hope that I’ll find some quiet places and perhaps as much peace as I want. It will only be for a short week and won’t be half as challenging as ginajohansen91. But girls like her inspires me. A lot!

   I’m not troubled about the cold. It won’t be any different from what we have here, only the winter lasts for a longer time. I have everything I need, dont worry 😊

   I hope that I’ll be able to update the blog as much as I plan! It’s going to be a nice adventure! 😊

   Hugs!!

   Gillad av 1 person

   1. Well, I’m glad, I hope everything goes well…
    I imagine that place must be very beautiful.
    have a good night.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s