Mjukt och stilla regn

Ett mjukt regn föll försiktigt på förmiddagen och de skarpa höstfärgerna byttes till en mörkare palett som kändes avslappnad i kontrast till den höga luften som varit så länge nu. Gräset var inte sprött och knastrigt längre och djurens spår hade sjunkit längre ner i den mjuka marken.

Jag hade egentligen planerat ganska mycket som jag skulle göra här hemma, men som vanligt när de planerna inkluderar städning och liknande så kommer jag på mig själv med att plötsligt göra någonting helt annat. Därför var det till exempel väldigt viktigt att ligga och kramas med hunden i soffan ända tills han storknade av både klappar och nära förestående värmeslag. Det var absolut väldigt mycket viktigare än att veva runt med dammtrasa och skurhink.

Eftermiddagen bjöd på kattungegos, härliga skratt och god mat hos fina vänner. Precis vad som behövdes för att skingra nattens kvardröjande slöjor om ikappspringande förfluten tid. Iskylan i kroppen smälte bort och skuggorna tassade tillbaka in i hörnen igen. Sedan fulsjöng jag mig hes i bilen på vägen hem ”sweet love, sweet love…trapped in your love” Det är underbart vilken fantastisk sångare man kan förvandlas till bakom en ratt! Fast Vidar brukar sätta sig upp och blänga på mig med något outgrundligt i blicken innan han lägger sig ner igen. Jag är inte säker på att han är lika imponerad av mig som jag själv är.

I vanliga fall brukar jag dra lite efter andan i slutet av oktober och lite halvt om halvt ta spjärn mot den kommande november. Där finns så mycket mörker och kallt regn. Men i år spanar jag mot natthimlen och tänker att även det minsta lilla ljus kan ge ett sken i det mörkaste av mörker och så vacker som hösten varit hittills känns det som att det kommer att bli en väldigt vacker vinter också.

Som en saga i sig, men träden bereder små portaler att gå vintern till mötes genom. Jag tänker gå mjukt och försiktigt i år, andas tidens gång och finna min väg med gnistrande stjärnornas hjälp och alla fina människor runt omkring mig. De som lockar fram lyckobubblande skratt och galna upptåg, delar det som är viktigt och har tålamod nog att stå kvar när jag har tappat bort mig i någonting som totalt distraherat mig för en stund. Som att behöva åka pulka en hel förmiddag bara för att det var så längesen, eller att göra snöänglar, eller dricka på tok för mycket té. Eller att sjunga galet högt tillsammans bara för att det är så vansinnigt roligt. Jo, det kommer att bli en fin vinter.

9 reaktioner till “Mjukt och stilla regn

  1. Här var det en och annan rönn som bjöd på ordentligt sprakande röda färger innan löven trillade av. Några bär har jag inte sett skymten av. Inte heller slånbär, men de växer förstås inte här 😜

   Gilla

 1. Haha, jag sjunger också väldigt mycket i bilen och visslar och spelar munspel. Nu är tyvärr munspelet paj och jag hittade aldrig ett med lika fint ljud igen så nu har jag nästan glömt bort att jag kan spela munspel. Men sjunga kan jag…JÄTTEBRA…i bilen 🤪

  Och vintern har allt sina tjusningar de med. Det bästa jag vet med vintern är att grilla och promenera på isen.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, underbart! Synd att du inte har munspelet kvar, det är ju ett skitfränt instrument 😊

   Jag är lite rädd för att vara på isen numera efter att jag råkat ut för att isen på Vättern gick upp i stora flak och försvann på mindre än en timme när jag var ute och åkte skridskor på den en gång, men det går kanske att komma över och ta tillbaka den glädjen också någon gång 😊

   Gilla

   1. Usch, låter ju jätteläskigt. Jag går bara när jag vet att den är minst 10 cm och helst där jag ser färska spår efter t ex isfiskare. Och ALLTID isdubbar på. Men man ska ha stor respekt för isar.

    Gilla

   2. Jo, det var jätteläskigt. Jag gjorde misstaget att lita på andra och deras ”äsch, du behöver inte oroa dig”. Det gör jag inte om. Nu är jag tillbaka i områden som jag känner till bättre så nu skulle jag nog våga igen, men med isdubbar och allt sånt såklart 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s