Drömmer sommaren

Någon sa att sommarens varmaste dag skulle vara igår, men den verkar ha laddat till en ännu varmare dag idag. Promenaden fick vänta tills kvällen. Då låg värmen kvar länge i gräset, dammade runt fötterna på grusvägen och smög runt träden borta vid sjön. Solen sjönk eldröd ner vid horisonten och månen rodnade ljusrosa bakom ett par skyar. Där fanns plötsligt sommaren som i ett mjukt paket man vet kommer att bli bra även innan man öppnat det.

Nu sipprar den svalare luften in genom mitt sovrumsfönster, leker i Vidars fuktiga päls och låter mig veta att natten kommer att bli ännu lite svalare om en stund. Vidar har precis somnat, vinkar tassarna i en dröm om galoppen ut på bryggan och vidare med en splash ut i sjön.

Vattnet är det som gör sommaren lättare i år och vilken frihet att kunna få vara vid en sjö närsomhelst och med sin hund. Jag känner mig så lyckligt lottad. Eller som här, vid ån som rinner strax bredvid där jag bor.

Jag väntar på regnet och molnen, de ska komma till helgen. Det blir fint. Det är något som jag kommer att drömma om i natt, regnets smatter mot taket, det dova ljudet av droppar mot marken, den regnvåta doften från blommorna och marken som plötsligt känns ren och fin. Det blir en bra dröm!

En reaktion till “Drömmer sommaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s