Att bara vara

Morgonen var sval och skön och jag passade på att gå promenad och bara njuta. Plocka någon näve vilda hallon längs med stigen och kasta bollen otaliga gånger till en lycklig hund. Det var längesedan nu som vi gick en normal promenad och det gick inte att ta fel på hur skönt han tyckte att det var att få lite annat gräs under tassarna. Jag njöt i fulla drag jag med, tills strax efter att vi kommit hem och jag fick rensa hans päls på tolalt 44 fästingar. Jag har säkert missat någon som kanske kommer att hinna sätta sig, men det tog sin lilla tid och han ville helst ligga ner då det blev alldeles för tråkigt för hans smak…

Jag vågade inte gå någon längre sträcka för även om väderprognosen sa att det inte skulle bli varmare än 25 grader lite senare under eftermiddagen så vågade jag inte chansa på att det faktiskt var sant. De gånger solen var på väg att bryta igenom molntäcket blev det genast markant varmare och jag vill inte riskera att få en överhettad hund.

Det som var annorlunda idag var att vi fick vända och gå tillbaka från en av vägarna vi valde eftersom där plötsligt var stängslat för betande djur och en helt ny hage fanns där det inte varit hage förut. Andra har påtalat det för mig, att det är nya hagar lite varstans i år, men jag har inte påverkats så av det själv innan. Det är ett direkt resultat av torkan, nya områden måste betas även om betet är sämre. Men så bra att det finns! Förhoppningsvis kan det kanske komma lite regn nu innan det är helt försent. Det känns förstås lite jobbigt att man möts av människors oro och ångest oavsett vilken typ av sociala medier man öppnar, men samtidigt känns det även som att det också har förenat oss i en gemensam kraft att försöka hjälpa varandra med allt man kan, även om det är aldrig så lite. Det är härligt och fantastiskt att se!

Igår kom jag inte ur ridkläderna på hela dagen och satt inlindad i en filt och njöt av kvällens sista strålar på framsidan av huset. Idag blir det en god kvällsmacka och lite té därute fastän att vinden rufsar mig ordentligt i håret. Det är fantastiskt skönt att kunna sitta där ute och lyssna på suset i träden och alla gräshopporna. Jag har skugga när det är som varmast och solsken en stund innan trädtopparna gömmer solen innan den går ner.

Idag fick jag frågan om några av mina valpbilder fick användas på Instagram-kontot för det fodret Vidar äter. Det är det enda fodret som han har mått riktigt bra av och ägarna till butiken, som också är tillverkare av fodret är mycket stöttande och engagerade, så det är med glädje jag delar med mig av de bilderna. De finns på @cannispro på Instagram och Vidar är stolt fotomodell.

Det kommer förstås också att bli ännu en nöt att knäcka, hur jag ska hitta stationer längs med vägen dit fodret kan skickas allteftersom vi går genom Sverige, men jag har lite idéer om hur det ska gå till så förhoppningsvis löser det sig lättare än jag tänkt.

Värmen och min krångliga rygg har satt duktiga käppar i hjulet för mig den här sommaren, men är det någonting som livet har lärt mig så är det att skynda långsamt så än är jag inte orolig. Små försiktiga steg tar en också framåt. Inte som man har tänkt sig, men så som det blir istället.

6 reaktioner till “Att bara vara

 1. Jösses, har den stora varit så liten? 🙂 Här har det inte gått med filt alls. Fortfarande runt 30 och nästan vindstilla. Jag och en polare förutspår läskigt kall vinter. Allt står öppet för att få ner tempen under 25. Kanske går om jag väntar någon timme till.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, jo han har faktiskt varit en liten skit en gång i tiden. Med alldeles för stora och fladdriga öron.
   Jag vågar nästan inte erkänna att jag fryser, men det är faktiskt sant. I morgon är det väl dags för tryckande värme igen, men först ska jag rida!

   Gillad av 1 person

 2. hello Evelina, ticks!!… Vidar is a true magnet for them, ha ha… is a happy dog with them!…

  Here also with the subject of the drought has been worrying, it has not rained practically nothing, and the climate is very altered, I hope that the rains arrive soon there…

  very nice sunset you have to observe, call to tranquility…

  wow, now Vidar is a model for dog food, it is a real discovery, it looks very cute when it was a puppy, it looked like a white stuffed doll, ha ha ha… nice photos of the instagram page, ah! He is a white German shepherd!!, he did not know that there were whites, he only knew them with his most known colors, very good and nice dog…

  It’s good to see that everything is progressing, slowly but firmly and decisively, it’s better that way, it’s going to be very fun the trip you’re waiting for.

  have a nice day tomorrow…
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. I think about all the wild animals, they must be tick infested, big time…. Poor things.

   No, Vidar is actually a white Swiss shepherd, not German. There are some distinct differences but also similarities.

   Wishing you a nice day!!

   Gillad av 1 person

   1. interesting really, a white Swiss shepherd!!… did not know that name, they look so similar, I only see four legs, two ears, a black nose and a panting tongue hanging, ah and also barking saying wow, wow!!… ha ha ha… and unruly, very unruly, that if…

    Gillad av 1 person

   2. Well, apart from Vidar not barking much at all, that pretty much sums it up, haha. You’ll learn the rest eventually if you get a dog. But the first lesson I learned is that everything you thought it to be, being a dog owner, was wrong 😂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s