Nattens alla samtal

Den senaste tiden har varit fylld av samtal som varat till långt in på nätterna, när skymningen för länge sedan fallit och en svag aning av annalkande augustimörker har dansat i trädtopparna. De där nätterna har antingen krävt en extra tröja för att det känns onödigt att gå in eller en svag ljuskälla för att ana konturerna av rummet. Gemensamt för dem alla har varit att de löst upp knutar inombords och gjort livet lite lättare att leva. Att få stanna upp och vara i nuet och hitta sig själv i gemensamhet med andra är en gåva som jag bär med mig och värderar högt.

Dagarna har runnit iväg i en värme som få verkar njuta av längre. Den är både intensivare och längre än någon har förväntat sig och oron gnager i bröstet över skogsbränderna och döende träd och buskar och djur. När åskan kom igår kändes det som en befrielse. Jag gick ut och njöt av regnet, av kraften och lättnaden i den plötsligt fallande temperaturen. Att bli blöt, att höra dropparna falla och att vara i diset och droppet från träden när ovädret dragit förbi var en känsla som jag inte upplevt på länge.

Annars har jag och Vidar mest bara ägnat oss åt att vara. Vi är i skuggan, på den sönderbrända gräsmattan och inomhus så lite som möjligt. Vidar har kommit på att getingar är otroligt roliga varelser och han jagar dem tills han flämtande lägger sig i en hög bredvid mig i skuggan en stund. Det är som att han inser att det inte går att hålla samma rutiner som vanligt och finner sig i att det är skuggan som gäller större delen av dagarna.

Idag är träden stilla. Vilar i skuggan från molnen och hela världen blev plötsligt mjukare, mildare och mellan träden smyger en svalare smekning som ett lättat andetag.

Idag är gick det bra att rida på morgonen och några ensamma droppar trillar då och då i ett alltmer lovande molntäcke. Förhoppningsvis blir det mer regn. Det behövs. Men fram tills dess utrotar Vidar vartenda geting som förirrar sig till gräsmattan och en och annan fluga stryker säkert också med. Vi får se om det blir en promenad natten som kommer eller om den också blir fylld av samtal. Oavsett vilket så är knutarna upplösta och luften lättare att andas.

4 reaktioner till “Nattens alla samtal

 1. hello Evelina, I see that it has been nice long days and nights, it is very good, that it continues to be like that for a long time, I recognize that Vidar has some photogenic, ha ha ha… has a great future as a model, a very nice puppy and charming, like its owner, ha ha ha…

  have a very good day tomorrow…
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. Thank you 😊 He’s very simple to take pictures of from various reasons but even more so when he’s up to chasing wasps 😅

   Have a nice day too!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s