Dagar vid vattnet

Jag har varit duktig flicka varje dag i två och en halv vecka och vilat ryggen och gjort övningarna som jag blev tillsagd att göra så idag tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av att få paddla lite kanot. Det kändes lite som rätt ställe att vara på också när det är så varmt. Alltså drog vi iväg ut på kanotäventyr, mina brorsdöttrar, min fina vän Nellie och jag.

Ån svänger kraftigt på flera ställen och vegetationen är tät på många ställen, men det är också det som är det roliga. En utmaning som inte är alltför jobbig, men som gör att man behöver tänka ordentligt ibland.

På de flesta ställena syns det hur lite vatten det är och vi fick gå ur kanoterna på flera ställen för att skjuta dem framför oss där det helt enkelt var för grunt för att ta sig fram. Då är det extra skönt att det är varmt i vattnet och att man inte behöver ha skor eller gummistövlar på sig. Stor skillnad mot de tre dagar jag paddlade på Nissan när jag var väldigt mycket yngre än nu. Då frös jag hela tiden eftersom det både regnade, haglade och snöade på det mest kaotiska sätt jag varit med om under en paddlingstur. Humöret var inte alls på topp under de dagarna och egentligen var jag nog mest lycklig över att jag kunde spana på de fina killarna som var med, tonåring som jag var…

Idag hittade vi en liten strand, där det egentligen inte brukar vara strand, och pausade där för en stunds bad och fika. Chokladen på kakorna hade hunnit smälta och kexen föll isär i värmen, men det var just det som gjorde allting perfekt. Underbart att sitta på en stekhet strand och känna sig som att man har all tid i världen och att det värsta som kan hända är att man blir lite mer biten av blinningar på vägen tillbaka.

Eftersom jag inte har något badrum sedan några dagar tillbaka försöker jag att duscha på olika ställen eller helt enkelt bara bada i en sjö. Idag provade jag en annan sjö som omväxling, men upptäckte snart att bottnen var i dyigaste laget. Det gör ingenting om det är lite mjukt när man går ut, men när man sjunker ner till halva vaden blir det svårt att hålla balansen och som pricken över i skar jag upp ena fotsulan på en mussla. Men det gjorde egentligen inte så mycket. Det var en alldeles för underbar kväll för att bli på dåligt humör.

De här kvällarna med gräshoppor som spelar ända till skymningen gått över i natt, när kvällarna smyger sig fram med underbara solnedgångar kommer jag att bära med mig långt in på hösten. De värmer och håller om i en lång tid framöver. Sommar som smakar som honung.

7 reaktioner till “Dagar vid vattnet

 1. hello Evelina, wow!!, really without words, this was a fantastic afternoon!… a charm, enjoy the pictures, that small beach in the middle of the lake is charming, and that image of you watching the sunset, magical.
  It’s very beautiful where you live… I loved the beginning of your publication, ”I’ve been a good girl these two weeks”, ha ha ha… I imagine when it is not, ha ha ha…

  Be careful with the sword, do not forget it.
  a big hug from a distance.
  fernando

  Gillad av 1 person

  1. Thanks 😊 It was a great day and my back didn’t break so I’m happy. It might turn out well after all.

   It really is beautiful here, I love this place with all my heart and sometimes I have to pinch myself to be sure that I’m not dreaming.

   Have a nice Sunday!!

   Gillad av 1 person

   1. Det minns jag inte om de gjorde. Förstod nog inte hälften av vad som hände… Men jag förvinner inte. Tänkte fortsätta att vimsa runt i skogarna och vattnen här omkring ett bra tag framöver 😊😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s