Sommardag!

Började morgonen med att packa in Vidar i bilen och for till bort till sjön. Det känns lite fånigt att ta bilen, men det är på tok för varmt för att gå. Kanske inte för mig, men för hunden. Efter gårdagens bus var han verkligen i stort behov av ett bad och nu när han inte längre är rädd för vatten så är det väldigt bra att låta honom simma sig trött. Bra kombination att både motionera honom och dessutom skölja av honom utan att han riktigt förstår vad det är jag gör och han bara har roligt.

Eller tja, det är ju inte bara han som har roligt… Fast det är alltid jag som tröttnar först. Åtminstone mentalt. Vidar skulle nog aldrig sluta att kasta sig i efter pinnen, men det märks tydligt på honom när han börjar bli trött i kroppen. Då är det dags att lägga av.

På ett sätt är den här sommaren fantastiskt bra. Det blev en fortsättning på styrketräningen vi ägnade oss åt i vintras genom att pulsa i snön. Nu simmar han som en tok istället och han har blivit både starkare och fått bättre kondition. Långt bättre än mig… Men nu när jag har skrapat ihop mig igen tänkte jag fortsätta med simningen. Det var skönare än jag trodde. Hade lite glömt bort känslan av att bara simma och simma i en ljummen sjö och inte ens frysa det minsta.

Jag tänkte vara lite civiliserad idag så det blev en dusch hos ett par vänner istället. Mitt badrum har fortfarande ingen dusch och egentligen skulle hantverkaren ha kommit idag, men han är väl som alla hantverkare som säger att de kommer på onsdag, men inte vilken vecka. Men det ordnar sig säkert någon gång. Tills dess så har jag lite olika alternativ och vännerna hade fixat hembakade kakor och gav mig lov att plundra trädgården på bär så jag kände mig som en prinsessa. Vet inte vilket som är bäst, kakor eller solvarma bär. Jordgubbarna var de godaste jag ätit någonsin (fast det vet jag inte om jag fick ta några egentligen, så förlåt att jag inte kunde låta bli) och de andra bären var minst lika goda.

Av någon anledning lyckades jag med att ställa skärpan helt galet på de flesta av bilderna så det blev inte så bra som jag trodde. Hemskt frustrerande, men å andra sidan vet jag så väl att det där med kreativitet låser sig totalt för mig när jag inte riktigt är på banan. Då är det som att jag glömmer hur kameran fungerar och så blir det tokigt på alla möjliga vis. Men det är bara att prova igen när allt lugnat sig lite. Kanske till och med på fredag, och förutom kameran kanske jag kan ta med någonting att ta med mig ännu fler bär i. Det blir nog en bra dag för själen, bättre skärpa på bilderna och fler bär i magen.

Underbara tistelliknande blommor som jag inte är helt säker på om de bara kallas för kardborre? Någon som vet? Jag är löjligt förtjust i hur de blir på hösten, då är de nästan ännu vackrare än de är nu.

Det var inte bara jag som var på upptäcktsfärd i trädgården. Husets två katter dök upp från tomma intet nästan samtidigt och pratade väldigt mycket med mig. Jag är inte riktigt van vid så sociala katter så jag har svårt att hålla mig för skratt eftersom de mer påminner om små bräkande hundar än katter. Väldigt söta!

Vilken härlig eftermiddag, att få det allra bästa från sommaren och till och med hembakta kakor!

Nu är det dags att sova för i morgon väntar nya äventyr!

3 reaktioner till “Sommardag!

 1. Hi Evelina, wow!, Vidar really is an expert saves lives, it is clear that he enjoys swimming, very good demonstration video, and the lake in the middle of the forest looks very beautiful…

  Now with respect to the plumber, ha ha ha… I see that all over the world are the same, just have patience, ha ha… and cross your fingers to be solved, until next Wednesday, I hope you can solve it.

  those kittens are real miniature tigers, really precious, I like cats, although they have their own temperament, they are very special.

  uff, to your question about that flower, I would not know what to say, I do not know what name it will have, but I imagine that when it blooms it must be spectacular.

  Have a great day tomorrow, and be careful with so much homemade cake, you could regret it, although I must confess that they are delicious, ha ha ha…

  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. The only thing Vidar is willing to save from the water is himself, haha. But he doesn’t like when i dive under the surface, it really makes him nervous, so I don’t do that when he’s around.

   I actually got a phone call about the bathroom right now, so hopefully everything will get started later today! Wihooo!

   The kittens are the most loving one’s I’ve ever come across. Really talkative too. But I’m totally fine with my own grumpy little panther.

   Have a nice day too 😊😊

   Gillad av 1 person

   1. haha, how? So Vidar does not save anyone?, that made me very funny, ha ha ha,… well, at least he can swim by himself. that is important.

    wow, I hope your plumber can give you good news…

    mmmm… I’m left thinking that about your little grumpy panther, they say that cats learn the bad examples of their masters, ha ha ha… I hope I do not get into trouble, ha ha ha…
    you have a good day,
    a hug, fernando.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s