En riktig utedag!

Äntligen regnar det!! Nästan oavbrutet i två timmar och alldeles strax tänkte jag gå ut och se hur blöt jag kan bli av en promenad. Det blir förstås inga bilder på det, vilket är lite tråkigt. Det kanske finns regnställ åt kameror också? I så fall är ju problemet löst.

Det har slutat åska nu och regnet som faller är lugnare och svalare.

Vilken dag det här blev! Att först gå upp på morgonen för att ge sig iväg till hästarna och därefter simma i en timme var precis vad jag behövde som start på veckan. Det är alldeles ljummet i sjön och jag var inte särskilt frusen när jag simmat klart. Så härligt att kunna simma och simma och känna stråken av lite varmare vatten, höra en och annan fiskmås och komma riktigt nära storlommarna som nog inte riktigt förstod vad jag var för en filur som kom frustandes genom vattnet.

Det där är en sak jag funderat över hur jag ska göra på min promenad genom Sverige, att hålla sig ren och samtidigt inte bli en miljöbov. Idag fick jag chans att testa min schampotvål i skarpt läge. Den är hundra procent ekologisk och består av oljor och lera. Fungerade alldeles utmärkt och jag slapp att ha dåligt samvete över att ha använt saker som inte är bra för naturen. Dessutom är den som en hård tvål i konsistensen så det blir ingen onödig vikt i form av vatten och man tar verkligen inte mer än man behöver.

Vidar förstår inte varför vi inte kan åka iväg och ha lika kul idag som det var igår, men den här dagen fick bli lite tråkig för hans del. Hädanefter ska det inte bli riktigt lika varmt så då blir det tid till långa promenader igen.

Tills dess får han hålla till godo med kortare turer på andra tider än vanligt. Det är förstås lättare nu när han inte är valp längre, men energiknippe som han är blir det svårt att hålla sig i skinnet.

Allting ska undersökas länge och väl och under tiden är det gott att bollen ligger bredvid och väntar. Det är bra det.

Dags att ge sig ut och njuta a regnet.

Ha en fin måndagskväll!!

3 reaktioner till “En riktig utedag!

 1. hello Evelina, wow!!!, it’s a great start as you’ve started the week, swimming like a mermaid in the lake, it’s good that you’re better…

  I have always thought that taking a little walk during the rain is the best, the rain has something very magical, always protected obviously, and well wrapped…

  it’s good that things are going well,
  a big hug from a distance, fernando.

  Gilla

  1. It was more like a very persistent buffalo rather than like a mermaid I guess, haha. But it was really nice to keep on swimming just for the cheer fun of it.

   Mostly the rain is very cold here so it’s not always that nice, but yesterday it was a relief for everyone and everything and after the thunder everything seemed more calm and fresh again.

   Hugs!

   Gillad av 1 person

   1. Here is also very cold rain, but really the magic that comes after washing everything, is fantastic…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s