Spännande på riktigt

Överlag en märklig dag idag. Mulen morgon men ljummen och len luft som bäddade in en i bomull, men ändå tog det lång tid innan jag gick ut på promenad. Lekte lite extra med Vidar på vägen hem och upptäckte en ny sida hos honom. Han vet att jag inte vill att han försvinner utom synhåll, det är till och med ganska förbjudet förutom när vi är på en inhängnad tomt. Men idag tror jag att han ville kolla exakt hur mycket av honom som jag behövde se. Så jag skrattade till slut högt över hans kurragömmalek. Annars är det bara jag och katten som lekt tafatt och kurragömma på det viset innan. Något som katten aaaaldrig tröttnade på när han var liten.

Vidar tröttnade mycket snabbare och därefter gick vi hem. Jag skulle bara skölja av mina fötter, fick jag för mig och det var nog tur för hade jag tagit en lång dusch så hade jag haft en pool nere i hallen. På något sätt letade sig vattnet ner utefter golvet och stod som en vacker stråle ut från ett hörn som från en springbrunn i en park. Det hördes ända in till badrummet efter att jag stängt av kranarna och jag blev helt stel av överraskning över det plaskande ljudet som inte borde finnas där.

Jag fick panik och sprang upp och ner i trappan med en ivrig hund i hälarna. Han tyckte väldigt mycket om den nya leken. Själv var jag mindre road men efter en intensiv stund med golvmopp och bärande av mattor och skor tyckte jag inte att skadan var så farlig. Det hade ju slutat spruta vatten ganska snart. Ikväll konstaterade jag att den förmodligen är värre än jag trott för i hallen och trappen finns numera en väldigt besynnerlig lukt.

Jag är dessutom utan dusch. Men jag har fantastiska grannar så det löser sig förhoppningsvis tills jag kan använda min egen igen.

Men så krångligt allting blir. Jag hade visserligen tänkt att städa hallen och trappen idag, men kanske inte just så grundligt. Egentligen ville jag ju på långpromenad, eller kanske till sjön nu när värmen kommit tillbaka. Men efter att ha städat och pysslat med lite mer när jag ändå var igång satt jag en stund på trappen utomhus istället.

Mina fina blommor som blåste sönder har repat sig och är i färd med att slå ut nya knoppar och om jag någonsin får lite bättre ordning blir det nog riktigt fint.

Lite villrådig började jag fundera över om jag ändå inte skulle ge mig ut och gå, men mina fina grannar tänkte annorlunda och bjöd med mig på en tur med kanot istället. Jag tvekade om jag skulle våga ta med kameran eller inte, men det var nog tur att den fick vara hemma för vi var dyngsura och jätteskitiga allihop efteråt. Ån är olika bred och på sina ställen växer det grenar långt ut så att det ser ut som att man styr rakt in i en tunnel av grönska. Fast det var kanske inte så farligt egentligen om vi inte hade tävlat en massa med varandra, rammat med bredsidorna mot varandra och paddlat så fort att man helt utan kontroll fastnat i strandbanken eftersom ån gjorde en skarp sväng, men inte kanoten. Högst ansvarsfullt och vuxet beteende… Jag skrattade så mycket att jag förmodligen kommer att ha träningsvärk i magen i morgon.

Nästa gång får det bli en betydligt lugnare färd så att jag kan ta lite bilder. Tänk, här har jag traskat parallellt med den där ån i över två år men att färdas på den var som att kliva in i en helt annan värld. Så häftigt!

Nu fladdrar ögonlocken sömnigt men jag vill bara visa en bild som är lite relaterad till vatten i alla fall. Det är ett fågelbad och jag är förälskad. Konstigt med tanke på att jag inte tycker om betong och absolut inte fågelbad. Men just det här är väldigt vackert, tycker jag.

Eller om det är ormbunkarna, stubben, mossan och gräset som jag tycker om….det vet jag faktiskt inte. Hursomhelst så är det stor risk att det kommer fler bilder på det i framtiden.

Fågelbad och gamla vagnshjul… Saker som bara finns i hjärtat utan att man tänker på det eller knappt ens reflekterat över att de finns. Kanske är det råheten, det skrovliga grå mot den mjuka mossan och det slitna, lena träet i hjulet och i trappstegen. Kontraster. Det mjuka som finns där och väger upp allt det bistra och hårda. Det gillar jag. Mjukhet.

3 reaktioner till “Spännande på riktigt

 1. hello Evelina, a day of action, ha ha ha… canoe adventure in the river and with the house flooded included, I hope you can solve that problem well, and be careful with the humidity, the strange smell of which you speak is synonymous with humidity, Vidar looks fun playing hide and seek…

  your really lovely flowers, nice picture of the bird bath and the wagon wheel, maybe what stories would tell that wheel, so many trips… and that wooden bench with the red background of the house and those flowers, where vidar hides, it looks great…

  Do you still have that project from your table?
  a nice afternoon and full of action, you can not deny it, ha ha ha…

  have a good day tomorrow…
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. The whole bathroom will have to be renovated, but it will probably not happen until fall since so many workers are on vacation. At least I can use the toilet and the kitchen now, it’s a great relief.

   I love that place where I go and play with Vidar from time to time. He loves it too 😊

   The table project is moving forward slowly. I keep them inside to let them dry a little more before I start to work on them. It will be fun to see if it turns out well.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s