Outtröttligt

Minns inte vem av mina vänner som införde ordet ”tvångsgos” i mitt vokabulär, men det är väldigt användbart. I alla fall på Vidar. Han är otroligt generös med sina egna pussar i tid och otid, men han förstår inte alls poängen med att jag ibland vill pussa honom tillbaka. Så lite tvång får han allt stå ut med, haha.

Idag fick jag för mig att jag minsann skulle trötta ut min lilla fluffboll så att han kunde få bli lite nöjd för en gångs skull. Vi for ned till sjön och jag kastade pinne ut i vattnet oavbrutet i två timmar. Ledsnade sedan totalt på eländet och hoppades lite på att han kanske skulle säcka ihop när vi kom hem. Själv tyckte han att den två meter långa grenen på gräsmattan inte fått tillräckligt med stryk för dagen och gick loss på den med liv och lust. Det var jag som lite resignerat insåg att det nog skulle krävas ett par timmar till av hög aktivitet för att han skulle lugna sig…

Som väl är tycker han lika mycket om att bara vara ute och vara också så han misstyckte inte när han fick underhålla sig själv medan jag satt och tittade på och filosoferade om livet i största allmänhet.

När man kanske borde höja blicken och suga åt sig av allt det vackra som händer i naturen just nu vänder jag istället ned den och sätter mig gärna på en sten eller mitt i gräset och tittar på det som är närmast. Det är så skönt och fridfullt att låta tankarna vandra utan plan eller begränsningar. Fundera över då, nu och i morgon. Eller på böckerna jag just nu läser. För så klart har jag svårt att läsa bara en i taget. Det har jag alltid haft.

På samma gång ser man andra saker som man inte skulle ha gjort om man stått och spanat mot horisonten. De små gröna skalbaggarna till exempel som envist klättrar omkring överallt på en om man sitter en stund. Eller skuggspelet som solen leker fram mellan lövade grenar.

Det är fint att sitta och låta tankarna hinna ikapp, själen få ro och tiden falla på plats.

Svalorna har kommit nu. De lekte i luften omkring oss och jag förundrades över hur lätt och motståndslöst det såg ut när de virvlade omkring.

Jag tror att jag sitter en stund till.

En reaktion till “Outtröttligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s