Jag tror att jag längtar lite

Snart är det juni. Den där tiden då allting litegrann står stilla och håller andan ett tag. Efter att naturen nästan slagit knut på sig själv med sina kaskader av färger, blommor och fågelsång i en rasande fart darrar hon mitt i ett steg och vänder sig sedan om, sansar sig och saktar ner. Mitt i hennes prakt börjar älvorna dansa, småknytten rassla bland stubbar och stenar och spindlarna väva daggvåtsskimrande nät i månskenet. Jag har börjat längta.

De där stilla nätterna som fortfarande är så ljusa att man länge, länge kan se fladdermössen pila över vattenytan innan de smälter in i allt det grå. Storlommen som ensamt låter sitt lockrop eka över sjön och den mjuka doften av solvarma barr som sveper förbi i en lätt smekning. Jo, jag tror att jag längtar lite.

Vissa dofter glömmer man aldrig. Den där varma, lite kryddiga och tusenårigt skogsmjuka kommer aldrig att lämna min hud. Den vävde sig in i mig och viskar långsamt om varma toner som bär genom natten. Jo, jag tror att jag längtar lite.

Som en liten förgätmigej, vilket namn….förgät mig ej…lever minnet lika starkt som spindelns daggvåta nät. De där nätterna, de bor i mitt blod, sjunger i mina ådror och dansar i min själ. Jag tror att jag längtar. Alldeles för mycket.

3 reaktioner till “Jag tror att jag längtar lite

 1. hello Evelina, very well described that yearning, who would not have that hidden longing that vibrates inside?, the important thing is not to lose it, or forget it, it reminds us that we are human, and part of something much more superior, like trying to listen the stars… (nice pictures)
  a hug from a distance, fernando.

  Gilla

  1. Thank you! I’m not always sure what other people carry inside them but I’ve found out that being bitten by mosquitos while watching bats isn’t always their first choice for a Friday night, haha. But as usual you’ve red between the lines and understood the core of the text.
   I hope that your day is good

   Gillad av 1 person

   1. Friday night?, I really do not think that for others it is an excellent fun to be bitten by mosquitoes, while you watch bats during the night… ha ha ha… now, it depends on the perpective with which you loo .., that for mosquitoes it is an excellent fun Friday night to have a cool victim to devour… he he he… depends on the way you look, see? Greetings.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s