Letar solstrålar

Den senaste tiden har det verkligen varit aprilväder. Plötsliga skyfall, hagel och sol om vartannat i en enda röra. Det har till och med varit rått inomhus och kvällarna har jag kurat skymning med tända ljus och alldeles för mycket té.

Känslan av att vara instängd av det dåliga vädret gör mig rastlös så när jag av ren klumpighet krossade filtret på objektivet fick jag en fin anledning att ge mig ut och köpa ett nytt. Jo, jag ägnade säkert en kvart åt att tacka alla högre makter att det inte var kameran eller linsen på objektivet som gick sönder.

På vägen hem stannade jag vid en skogsväg och klev rakt ut i skogen. Det var befriande att bara gå i lingonris och mossor utan att veta vad som fanns framför eller runt nästa lilla göl. Vidar passade på att bada bollen i varje liten dypöl han kunde hitta och verkade lika lycklig som jag över den stiglösa naturen vi hamnat i.

Vi var inte ute i mer än kanske en timma, jag ville inte hamna mitt i ett nytt oväder när jag behövde se så bra som möjligt för att avgöra var jag var, men det räckte för att sudda bort den tryckande känslan av instängdhet. Det gick lättare att köra hem den sista biten.

Jag insåg för någon dag sedan att jag inte riktigt vet vad den rätta benämningen för de sanka områdena är. Myrmark, mosse, sankmark….? Det kanske inte spelar så stor roll egentligen, men jag tycker om ord och för att kunna leka med dem behöver man veta vilka de är.

Egentligen gillar jag inte gult, inte ett dugg, men i den här sega väntan på varmare tider suger jag i mig av varje uns av sol, även om det kommer i form av blommor på en sälg. Tills det vänder igen och blir varmare vänder jag blicken mot de små solstrålar som finns runt omkring mig. Närmast till hands blir en bit gyllenbrun kaka och ännu en mugg té.

4 reaktioner till “Letar solstrålar

 1. hello Evelina, I think I understand that sensation of uneasiness when you’re stuck on a stormy day at home, but it has something charming, if you know how to deal with it in different ways, I think, it depends on each one, although there’s nothing compared to tear oneself away and go out to explore, like where you live…

  Do not worry, the sunny days will come…

  a hug from a distance, fernando.

  Gilla

  1. Thanks for your comforting words, I know that you’re right and there has been a few glimpses of sun today already. Tomorrow we celebrate a pagan Sabbath here in Sweden to welcome the summer so I hope that helpes aswell.

   Gillad av 1 person

  1. Det kryllar av fästingar, men det beror nog mer på det stora antalet värddjur som traskar omkring här. Myggen är det inte så farligt med faktiskt, det är mycket värre uppåt Värmland och norröver. Lite förvånande faktiskt, med tanke på hur blött det är här omkring.
   Däremot har det kommit en vansinnig mängd älgflugor under sensomrarna. Då är det rent omöjligt att stå still i ens ett par sekunder innan de anfaller. Riktigt läskiga djur! Kan inte minnas att det var så när jag var yngre så det kan vara ganska nytt. Jo, knott också förstås… Fast de brukar mest ha en intensiv period på våren och sedan äter de väl på andra än mig, haha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s