Kom, låt oss

Mitt hjärta sjunger in våren. Varje steg mot fjolårsgräs och bruna barr väcker slumrande värmen inom mig. Ljudet från stigarna har förändrats och fötterna möter en dovare ton av mylla och jord. Det går att höra var tjälen gett vika och krupit undan och där den fortfarande griper sitt frostiga tag om rötter och stenar.

Älgar, rådjur och harar samlas inte längre där det är lättast att hitta mat och fler och fler fåglar kommer ivrigt ropande över himlen till sina rastplatser.

Mitt hjärta fylls av våren, med mjuka toner av pastell i skymningen och med kattugglans frusna hoande i bleknande minne.

Stillsamt ändras himlen, lovar annat till morgonen. Där finns en doft i luften av fukt och stilla ro.

Fastän fåglarna bryr sig lite och kvillrar på bäst de kan. Undrar vad de kvillrar om, de som varit på resa så länge?

Jo, morgonen bjöd på dimma som rullade in från sjön. Regnfuktig himmel lämnade gråskimrande pärlor i mitt hår. Inte samma hisnande färgpalett men luften smakar av löften om blommor och smekningar från blad.

Mitt hjärta sjunger in våren. I varje steg mot mylla och mark viskar en längtan inom mig. Där, bortom trädtopp, kulle och sjö vilar ännu en sommar i ljusgrönt och blått. Kom, låt oss gå henne till mötes!

5 reaktioner till “Kom, låt oss

 1. hello Evelina, very good post, every season of the year has its magic, likewise those magical mornings of fog, as well as the sunset of the sun in the evening, unfortunately in the cities and in their daily madness, these natural things are lost, provoking us the disconnection, not only of ourselves, but also with what surrounds us.
  nice pictures, I also want to go !!!,
  a hug, fernando.

  Gilla

  1. Thank you, it means a lot when someone appreciate my posts. I’m not a city-person and would loose myself in no time if I was forced to live in one. It sounds like you live in a city and I do hope you have some trees to visit there or have the opportunity to go to the countryside from time to time.
   Cheers!

   Gillad av 1 person

   1. Hello, if I live in the capital of Chile, it’s called Santiago, it’s not a very friendly city, but it has some places where there are trees and parks, something is something, hehe … have a good week,
    regards, fernando.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s