Lördag är slödag

Lördag morgon blev en riktig morgonrocksmorgon. Jag kom mig inte riktigt för att hoppa i kläderna och traska ut fastän att vädret såg ut att bli riktigt härligt. Katten hann inte äta upp sin frukost innan han jamade sitt nästan desperata jam för att jag skulle öppna ytterdörren åt honom, men Vidar dråsade nöjt ner på golvet och somnade om.

Själv satte jag mig i min gästsäng, som jag använder som dagbädd. Den är hundra gånger bättre än soffan eftersom vi får plats alla tre utan problem när pälsbollarna får för sig att de båda två behöver ligga närmast mig på samma gång. Dessutom får jag plats med pennor och dagböcker, skissblock och annat smått och gott som kan behövas när kreativiteten inte får plats i bara huvudet. Arkimedes hade sitt Heureka-ögonblick i badkaret, jag har mina i dagbädden, haha.

Fast när Vidar hoppade upp till mig efter en stund blev det mest bara bus förstås. En av hans favoritlekar är att låtsas bita i mina händer och fingrar. Tänk, han skulle så lätt kunna knipsa av ett finger, men han har aldrig ens gjort ett märke även när han varit alldeles stimmig av lek. Om han blir alldeles tokig så brukar han ramla ner och så tog den leken slut.

Det händer att jag funderar på hur jag ska kunna hålla värmen när vi sover i tält för även om det kommer att vara varmare än det är nu så är det inte sällan som temperaturen kryper ner bra nära nollan även på sommaren. Men med en varm pälsboll alldeles intill sig är ju risken att frysa såklart bra mycket mindre!

När jag var runt 13 år och bodde hemma hos mina föräldrar slog jag upp ett tält i deras trädgård och sov där ute under två hela sommarlov. Det var mycket motvilligt som jag flyttade in igen när hösten kom, föräldrarna var obevekliga och tyckte att någon måtta fick det väl vara på friluftslivet när skolan startat. Men på den tiden hade jag förstås en oändlig tillgång till extra filtar om så behövdes. Det kommer att bli annorlunda när jag befinner mig hundra mil hemifrån!

Det tog lite längre tid för mig än vanligt att komma utanför ytterdörren idag, men det var precis lika skönt som jag trodde. Det har inte regnat på väldigt länge nu och när jag passerade hasselbuskarna såg jag att de slagit ut i full blom. Inte konstigt att jag är trött och seg….jag är ju superallergisk mot hassel! Ibland har jag särdeles lätt att glömma saker och det där hade fullständigt farit ut ur mitt huvud. Plötsligt lade jag märke till att näsan rann och att det slagit ordentligt lock för öronen. Dags att ta till det stora artilleriet vad gäller medicin!

Om man bortser från allergin så är det ljuvligt lätt att gå numera när snön äntligen har försvunnit!

Eller tja… Nästan försvunnit. Vidar hittade en hög som han nöjt tuggade på medan han väntade på att jag skulle fota klart.

Hoppas att du har haft en härlig lördag om än kanske lite mindre allergisk än min!

3 reaktioner till “Lördag är slödag

 1. hello Evelina, nice pictures, when I see the pictures I have a doubt, or you are tiny or that dog is huge, ha ha ha… it looks gigantic, if you do not feed him he eats you, ha ha ha…
  that you have a good Saturday and take care of allergies,
  greetings, fernando.

  Gilla

  1. Oh, he’s a direwolf I picked up in Winterfell… 😉
   Actually I’m not tiny at all, but I still consider Vidar as a small puppy even though everybody else claims that he’s big. I’m 176 cm tall and he’s a 38 kg heavy dog so I guess that makes us both huge, lol. But he has the sweetest personality and really loves everyone he meets, even veterinarians…
   Hope you have a nice Saturday too!

   Gillad av 1 person

 2. Hello Evelina, guaw!!, what a story, I do not want to imagine what happens on full moon nights, ha ha ha … what a puppy, I do not want to imagine when he is an adult, ha ha ha …
  I think if two things: 1- that is a very good bodyguard, and 2- that you will never spend cold in winter, and thinking about it better, I would add a third, better to have it as a friend, ha ha ha,…
  greetings from a distance, fernando.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s