En glimt av vinter

Blå timmen vänder över i turkosa nyanser strax innan mörkret tätnar utanför. Snart kommer kattugglorna att börja hoa lite fruset och rådjuren högljutt bröla borta i skogsranden. Ibland skriker räven så att det skär genom märg och ben.

Här inne sprakar brasan och jag lutar mig lite djupare mot kuddarna. Äntligen har jag skottat klart så att jag kommer ut på vägen, som faktiskt är plogad nu också.

Det var lite knepigt att veta innan plogbilen kom hur mycket jag skulle skotta. Var går gränsen till vägen, funderade jag medan jag tog mer och mer. Tungt var det. Plusgraderna gjorde snön blytung och Vidar hjälpte ivrigt till vilket ledde till att jag ibland körde honom på snösläden också. Fyrtio kilo extremt lycklig hund som dundrar fram i snödrivorna. Det är livskvalitet.

Vintern har verkligen inte varit vinter i år. Det har varit extremt mycket stormar och regnat så galet mycket att jag började bli orolig för att kanske flyta bort. Det är fortfarande blött och klafsigt under snön, men att bara få den här pausen med lite mer ljus väckte liv i mina livsandar.

Om jag fick önska nu så ville jag gärna fortsätta med några minusgrader och sol under hela mars. Och vindstilla. Helt vindstilla.

Vi har varit otroligt begränsade av stormarna mer än av regnet, Vidar och jag. Träd har fallit och grenar knäckts i rasande fart och jag har förvånats över att andra människor verkar så obekymrade över vädret, tills jag inser att de inte är ute och går lika mycket som jag. De bor inte lika utsatt som jag och jag gissar att de därför inte märker av vädret på samma sätt.

Men även om det inte kommer att bli en ljuvligt vintrig mars så är i alla fall ljuset på väg tillbaka. Bara det är balsam för en vindpinad själ.

9 reaktioner till “En glimt av vinter

 1. Hi Evelina, just wow!!!

  finally a small ”real winter” for you, despite how stormy and rainy it has been, ha ha ha…

  I see that Vidar enjoys the snow, how is it possible that his nose endures so much under the snow?
  That is a mystery that only he knows…

  that red house looks beautiful with the contrast of all white, there is nowhere to get lost to get there, ha ha ha…

  I have a doubt, have you ever missed Vidar in everything that surrounds you?
  He has a perfect costume that mimics the environment. Hahaha…

  It’s nice to hear from you again, I hope everything is fine over there.
  a warm hug.

  Gillad av 1 person

  1. The winter is more than welcome! I can’t really describe the darkness that has had its grip during these last months. Tearing even the hardest down on their knees.

   Vidars nose is something else, haha. But sometimes I have to take extra good care of it because he gets small wounds… And yes, if he wasn’t so close to me all the time I would have severe problems to see him in all the white fluffy snow. But luckily for me he never stray far from me, haha.

   It’s my little red house 😊

   Warm hugs!

   Gillad av 1 person

   1. wow!!… your house looks very pretty.

    It’s like a Christmas postcard, only the snowman would be missing.
    I imagine it must be very cold there, and the wood in the fireplace never goes out.

    I really loved your little red house…

    have a good night.

    Gillad av 1 person

   2. Thank you! It’s rather cute, but my ambition is to make it even lovelier.

    It was a bit chilly in the beginning before I installed another type of heating system a few days before Christmas. Before that I had ten degrees inside as soon as the temperature dropped below zero even though I had a fire going most of the time. But it’s much better now!
    Hope that you have a nice weekend! Hugs!

    Gillad av 1 person

  1. Tack själv!
   The badgers are even worse, but I hear them very seldom. I ran outside barefoot and wearing my dressing gown in the middle of the night the first time I heard them. It really chilled me into the bone to listen to!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s