När det slår över i skimmer

Den här dagen försvann i storm och slagregn mot fönsterrutorna. Jag är fortfarande kvar litegrann i gårdagens berusande stämning och romantiska skimmer. Jag som inte ens tycker om städer brister ut i musikalinspirerad stark ”New York, New Yoooooork”-ylning blandad med ”sometimes I get carried awaaaaaayyyyy” eftersom jag förstås inte minns den svenska texten längre. Jo, ibland är jag löjligt romantisk och när nu mitt stämningsläge ramas in av snabba skyar framför fullmånen och hastigt glittrande stjärnor mellan nya stråk av moln sitter jag och funderar och skriver dikter med rosa fluff omkring sig medan téet svalnar i muggen bredvid mig.

Djuren är inte lika imponerade av min entusiasm och Vidar har kopierat kattens sätt att uthärda en trist dag ihopringlad vid mina fötter eller på något annat mjukt ställe.

Det är som att han förstår att vi inte är ute och går så mycket i skogen när det blåser så mycket. Ett av mina favoritträd har blåst omkull nere vid sjön och det ligger små grenar överallt på vägarna. Då är det bättre att sitta och drömma sig bort en stund tills vinden inte är lika intensiv längre.

På det viset njuter jag i fulla drag av att han faktiskt har blivit så pass gammal att han inte klättrar på väggarna längre om det är så att vi inte är ute lika mycket som vanligt en dag. Hade det här varit för ett år sedan hade han rivit hela huset vid det här laget. Att ha en vit herdehund är inte som att ha en hund, det är som att bo med en tromb. I alla fall är det så med min vovve.

Såklart snuddar jag vid tanken på hur vi ska bära oss åt om det blir storm och slagregn när vi väl är ute på vår långa promenad till Norrland, men så ler jag och tänker att det löser sig. Jag får väl packa in hunden väl i en massa kläder och sovsäcken och berätta romantiska historier tills han somnar. Gå vidare får vi göra när stormen dragit förbi.

Jag skulle nog aldrig kunna skriva manus till en snabb och kraftfull musikal, men drömma går ju och inspiration av andras kraft är inte dumt det heller.

New York, New Yooooooork…. Hrrrmmm, host…

4 reaktioner till “När det slår över i skimmer

 1. hello Evelina, I observe that Vidar is pampered very calmly, or will you be the one who pampers him? Ha ha ha…
  Your poem is very beautiful, and your pseudonym evokes distant oriental lands in China or Japan…

  have a good night.
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. Of course I pamper him, but never enough according to him 😅

   Thank you, I’m glad you liked the poem. Some of the most beautiful poems has been written in China and Japan. That’s what I think anyway. It was my father who gave me that pseudonym and I love it. Much easier to use than my whole name.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s