När tigern vässar klorna

Det är inte alltid lugnt och stilla även om man bor på landet en bit ifrån de allra flesta andra. Ibland händer det saker som gör att man får släppa allt annat och ändra sina planer helt. Idag var en sådan dag.

Det är när det händer sådana saker som ger skälvningar i det allra innersta av känslor, som väcker tigern inombords och driver fram krafter som jag trodde för längesedan ebbat ut, som jag märker att det som egentligen berör mig allra mest är att bara man vässar klorna en anings så är det som att så många andra vaknar av ljudet. Vi är många som väver bomull kring det ömma och svåra, fräser varnande mot det som bör hållas på avstånd och föser varsamt det som behöver uppmuntran åt rätt håll. En liten vilsen tigerunge går inte att lämna ensam. Den ska få vad den behöver för att kunna växa tryggt.

Jag är glad att det mitt i all storm och upprördhet finns så många fina människor som inte på något vis är tvungna eller måste finnas där men som ändå väljer att göra det. Det gör mig mjuk inombords igen, tigern bryter sig inte loss och den mullrar bara lite mjukt därinne, som en påminnelse om hur stark den kan bli om det behövs.

Den här dagen blev inte alls som jag tänkt att den skulle bli, men den visade mig att om man börjar vässa klorna så vaknar andra av ljudet. Min tiger mullrar dovt i bröstet och jag lyssnar förundrat. Senast den var vaken var för flera år sedan och jag trodde att den tänkte sova i många år till.

Ikväll kommer jag att lyssna länge på det som varit, det som är och det som kommer att komma. Vissa stigar går inte genom skogen, men genom människors livsväv. Om man hittar rätt och går försiktigt kan förunderliga saker hända. Just nu tassar jag försiktigt. Väntar stilla litegrann. I morgon väntar nya äventyr, men min tiger har inte somnat helt…

5 reaktioner till “När tigern vässar klorna

 1. Hi Evelina, I sincerely hope you are well…

  if I can understand the essence of what is written, today it has been a special day, to say something, it is understandable…

  It is very true, as you say, that some roads do not cross the forest, but through human life, (the most dangerous and the most interesting), the world of relationships with others, is where we discover, what is important, whatever that it has happened in some scene of this ”theater of life”, is to realize, discover, silently…

  Someone once said that when you fight with monsters, you run the risk of becoming one, that hidden little tiger, maybe your personal trainer is very internal, so that you discover yourself, not so that he falls asleep and hidden without bothering for years, but for you to understand it intimately, discovering and also learning, also correcting…

  Only you can tame it, once achieved, you can as with Vidar, go out with him to the world of relationships with others, and he will show you with his wisdom the way forward, without harming you or harming others…

  take care and have a nice day tomorrow…
  a hug from a distance, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. You sound like a true Jedi 😉 But it’s very true that fear is the path to the dark side. ”Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” – Yoda

   Only this time it was about protecting a cub. Sometimes that includes letting the tiger sharpen it’s claws a bit. I will do it again if necessary.

   I’ve started this day with a good dose of horses so it can only get better from here.

   Hugs!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s