Lite för snabbt

Det skiftar nu, inte bara i tanken. Mörkret smyger snabbare på och det bekymmerfria och planlösa strövandet jag hållit mig till ett tag är över för det här året. Även mitt på dagen börjar jag tända belysning för att kunna se bättre och mina tjocka ylletröjor har kommit fram ur garderoben utan att jag ens tänkt på det. Om några dagar är det september och hjärtat jublar.

Även om det blir den regnigaste september sedan någon kan minnas kommer jag att älska den månaden som vanligt. Långsamma soluppgångar, mjukt dagsljus och glödande solnedgångar som färgar hela himlen i de härligaste nyanser av allt det som en fantastisk solnedgång bör ha.

Jag försöker dra ner på tempot i samma takt som naturen saktar in, men det verkar stört omöjligt för tillfället. Andra drar i mig och det är mer eller mindre fullt av hantverkare hemma som skräpar ner värre än både jag och djuren tillsammans. Jag försöker att inte vara i vägen och samtidigt hindra hunden från att bära iväg med bråte, virke och diverse saker och samtidigt bo i mitt hem. Det fungerar sådär. Eller egentligen inte alls. Då är det bra att kunna gå ut och bara vara.

Den invanda rytmen från förra sommaren har långsamt börjat komma tillbaka att försöka pricka in promenader mellan regnskurarna. Ingen reagerar nämnvärt längre när någon utbrister ”det regnar”. Plötsligt är det vardag igen, regnet.

Jag har haft tur än så länge och lyckats med att kunna gå då det är uppehåll och lite sol samtidigt som jag sett regnet ösa ner längre bort mot horisonten.

Det är där jag vill vara, på väg med blicken i fjärran och med taktfasta steg. Kanske med ett och annat stopp för att plocka några svampar. Men snart är det kanske så att jag fått ordning på allt och har tillfälle att komma iväg. Eller så blir det som någon sa, att jag väntar för länge och så kommer snön. Det vore så typiskt mig, skrattade jag tillbaka och konstaterade att lite snö inte hindrat mig förut. Det är sånt man får räkna med i det här landet. Eller i alla fall förr, och inte så som det varit nu.

Nåja, även om mitt hem är kaotiskt och promenaderna utan rutin så är jag glad att det äntligen händer något. Om de hinner någorlunda färdigt i morgon, så att det bara är resten kvar, och jag får lov att använda köket så kanske jag till och med gör en äppelpaj. Fast bara kanske. Men det vore fint att välkomna september med det.

5 reaktioner till “Lite för snabbt

 1. hello Evelina, good images of that countryside and forests, the gravel roads in their winding curves between trees, roads that lead to some destination, maybe distant, maybe close, maybe known or unknown, or maybe internal… there is something curious to see that there is Beyond that, it’s fun, exciting…

  wow, here September is the opposite, ha ha ha, hot days come, a heat that I personally can not tolerate, but it has also been very strange the weather, mornings with fog, frosts, and afternoons with a strange mixture of heat and cold , and the great absent rain…

  ha ha ha, here if it rains, it is a ”surprise”, we all surprised, ha ha ha, in the video I saw that the lake is quite collected, I can see the bottom on the shore, have you also had droughts?, impression that if…

  Vidar really steals the whole movie, like a child, and catches the ball in the air, a champion, but I see that it does not return it, you have to go and look for it, ha ha ha…

  uff !!, a lot of chaos in your house?, I hope that soon you can have your kitchen and the bathroom in good working order, and that Vidar does not steal the materials and tools of the plumber, ha ha ha

  Have a good rest tonight…
  a warm hug, fernando.

  Gilla

  1. Thank you 😊 I love those winding roads and old fences. Walking there gives an opportunity to discover more than you would if you go by car or horse.

   The heat must be difficult to handle where you live…. I’m thankful that it doesn’t go that bad here most of the time. Except for this summer. It’s been the most extreme ever and the shore in my little video has never been so big before. Vidar gets so excited so he can’t decide what to do, get back to me or try to engage me in that big adventure of his, haha

   Mm, it’s a total mess here and a lot of people coming and going back and forth. But it will be nice once everything is finished.

   Have a nice day! Hugs 😊

   Gillad av 1 person

   1. much encouragement with the repairs in the house, as you say, it will be all finished, and the tranquility will return…

    Have a quiet night and a great day tomorrow …
    a hug.

    Gillad av 1 person

 2. Det är härligt med en ny månad och en ny årstid! Då får man ju krypa ner under filten med en sjyst bok i en skumbelysning utan att svättas eller skämmas det minsta 🙂 Och snart är doggies nya väner borta så ni är tillbaka där ni var för några månader sedan och fortsätta ladda inför äventyret.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s