Oväntat

De där oväntade mötena, de som lite tog emot att komma till, men som blir så galet bra….

Denna veckan har det hänt ett par gånger och mötet igår var ett verkligt plåster på själen och tusen läkande skratt. Mitt i all smärta och sorg som livet ibland rispar ens hjärta med hittade vi humorn och lyfte den tillsammans tills vi kved av skratt. Det ekade mellan tallar och över ån och även om grusvägen var extra vindlande, den lånade cykeln på tok för liten och pannlampan en anings skev den också på vägen hem mitt i natten så är jag säker på att mitt breda flin inte suddades ut förrän solen var på väg tillbaka upp igen. Någonstans i bakhuvudet grydde vissheten om att det förmodligen är väldigt stor tur att vi inte var tonåringar tillsammans för allt det galna buset vi hade hittat på ihop hade nog aldrig slutat bra… Nu är jag inte lika impulsiv (tror jag?) och skulle förmodligen bara haka på hälften av dumheterna.

Jo, det var en spontan och oplanerad kräftskiva jag gav mig av på. Livet hade just gett mig en av sina vassare törnar och egentligen var jag nog lite väl mycket ur balans för att vilja träffa nya människor, men å andra sidan kan det vara just det som behövs ibland. Jag är glad att jag cyklade dit.

Distraktionen idag bestod i att fnissande vakna alldeles för tidigt och så småningom ge sig av till vännerna en bit bort. Där bjöd de på italiensk mjukglass och egenodlade vindruvor. Härliga bifftomater och gula tomater i en skål gav mig rysningar av lycka. Det är sånt som är sommar, värme och kärlek. Balansen får komma senare. Det är som att lära sig att köra bil, ibland flyter det på ganska bra medan det för det mesta blir både ryckigt, hoppigt och ganska okontrollerat. Men det går framåt och det är det som är huvudsaken.

Jag har så mycket som är fantastiskt runt omkring mig och människor som ger mig så mycket av sig själva att jag känner mig ordentligt bortskämd. Det är rikedom för mig. I morgon väntar ridning och mer promenader. Kanske ska jag slå av på tempot en aning också. Fast bara kanske. En stund mitt på dagen då det är som varmast i så fall. Vi får se.

En reaktion till “Oväntat

  1. hello Evelina, that is the most pleasant and beautiful thing in life, the ”Unexpected” of pleasant things, they make the soul happy and make ”the pains of daily life”, that hit us, more to some than to others, be more bearable, the important thing is balance, in joy and sadness…

    Have a nice weekend…
    a hug, fernando.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s