Dagar som galopperar förbi

Vissa dagar flyter förbi i lugn takt men när kvällen kommer är det som att man ändå blir förvirrad och tror att man missat den.

Jag blev kvar i en dröm i morse. Ironiskt nog handlade den om att jag följde med en man in genom en dold port och in i en annan värld. Jag som aldrig brukar drömma om män och speciellt inte på midsommaraftons natt. Nåja, möter jag på honom i verkligheten så kommer jag att springa all världens väg för han såg både obehaglig ut och kunde göra saker som man inte borde kunna som en vanlig människa.

På förmiddagen for jag bort till hästarna. Han som jag brukar rida hade tagit av sig sin flughuva under natten och det var stört omöjligt att få en bild på honom där han inte gjorde konstiga miner.

Han har verkligen krupit in i en speciell del av mitt hjärta. Han har humor, är precis lika vimsig som jag och har unghästens lite vingliga sätt. Charmig till tusen!

Det är galet mycket flugor i år. Överallt!! Eller tja, det är otroligt mycket flugor, bromsar, blinningar, mygg, knott och diverse annat med vingar. Det går inte att freda sig för allt. Men efter ridturen fick alla flugtäcken och flughuvor på sig, vilket hjälper en hel del. De ser rätt lustiga ut, som att de har pyjamas, men vad gör man inte?

Eftermiddagen spenderade jag tillsammans med familjen igen. Gräs mellan tårna och sol på näsan är väldigt fint, men jag konstaterade att jag har lättare att vänja mig vid att det är svalare än när det blir riktigt varmt för jag var inte klädd för värmen.

Skjorta och jeans kändes rätt ända till eftermiddagen. Sedan kunde jag mest bara vara i skuggan.

Undrar om värmen kommer att hålla i sig nu? En lite mer sansad värme hade inte varit fel, det blir konstigt med alla svängningar mellan temperaturerna.

Det är konstigt förresten, det där med att rida, det är nog beroendeframkallande. Jag fick frågan om jag inte var glad nu när jag rider så mycket. Det sög till inom mig och jag tvekade inte en sekund när jag svarade att jag skulle kunna rida hela dagarna. Det är ju en omöjlighet och ibland är det inte särskilt fantastiskt alls, men jag har en förmåga att glömma bort frusna tår, värkande fingrar, blöta lår och snö i nacken, isande vindar och tillfällen då jag fastnat med knäna i trädstammar. Det är obeskrivligt att bli buren av en häst som tycker att det är lika roligt som en själv att vara ute på tur.

Idag blev en dag att minnas och plocka fram ur gömmorna när vintern och mörkret kommit tillbaka. Det är fantastiskt att kunna gå en spontan liten extra runda med hunden vid halv tio på kvällen bara för att man har lust utan att behöva stå i hallen en halvtimma innan och klä på sig alla lager av ytterkläder, vantar, mössa, reflexer och lampor. Såååååå underbart!

Jag hoppas att din dag har varit precis lika fylld av mjukhet, glädje och kärlek som min!

2 reaktioner till “Dagar som galopperar förbi

 1. hello Evelina, what a nice afternoon you see that you have passed, and I imagine that you like horses, as you describe, hehe… I understand the feeling of freedom you must feel, maybe… a couple of times I have ridden on horseback, and it has been very nice, I was always left wanting to have another opportunity to learn to walk in them…

  guaw!, something I can understand the text about the dream you had, sometimes it is like that, there are dreams that personally bother me, ha ha ha… there is a lot of symbology, and sometimes they are incomprehensible things, I am left with a sensation of displeasure, in most of the times, not others, in short, it’s really long, ha ha…

  it shows in your image that you spent a very pleasant day, congratulations, I am very happy…
  it always makes good for the soul to be calm…

  Have a rest, and tomorrow a nice Sunday.
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. I simply love horses. It’s like breathing to me when I’m around them, like I didn’t notice the lack of air before and suddenly take a deep gasp of that sweet air, filling the lungs completely. But well, that’s me…

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s