Midsommar

Midsommarafton. Det är mycket som är kopplat till det, på gott och ont. Själv var jag alltid väldigt hoppfull om att bli kidnappad av bäckahästen när jag var liten. Tänk så häftigt, galoppera snabbt, snabbt på en vacker vit häst och sedan plumsa ner i en tjärn någonstans mitt ute i skogen… Ungefär där slutade min fantasi eftersom jag tänkte att det borde bli fasligt långtråkigt att bo på botten av en tjärn i resten av sitt liv (som kanske inte blev så mycket längre än så?) även om han spelade fiol som en gud och man skulle få dansa hur mycket man ville. Numera är jag på tok för gammal för att ha en chans hos den där kräsna figuren. Han ska ju bara ha unga skönheter såklart.

Nåja, det blev ingen tur på någon magisk bäckahäst idag men väl på en magisk islandshäst. Det är ju faktiskt en gudahäst enligt sägnerna så det smäller väl till och med högre, tycker jag.

Vad kan vara mer midsommar än så? Björkar, hästar och en sjö. Det är lycka i hela hjärtat. Förmodligen kommer jag inte att kunna gå i morgon eftersom det blåste väldigt mycket och det mer påminde om att rida en studsboll än en häst för plötsligt var han rädd till och med för sina egna hovar. Det är inte lätt att vara ung ibland, haha.

Vinden, regnet och kylan gjorde att lunchen fick ätas inomhus men det gick lika bra. Lustigt nog fick jag lite känsla av julafton vid första tuggan. Men det var nog mest för att jag var med familjen, vilket varken jag eller min bror varit så ofta sedan jag blev lite äldre. Egentligen har det nog bara varit vissa julaftnar som både han och jag varit hos föräldrarna samtidigt sedan vi blev vuxna. Idag hade mamma tänt en fotogenlampa också och det brukar inte behövas på midsommar så den doften är starkt förknippad med höst och framför allt jul.

Det var skönt att komma ut sedan igen. Jag var inte särskilt sugen på att ge mig ut och gå efter en eftermiddag med god mat och dryck och trevligt sällskap men regnet avtog och vinden var stillsam så plötsligt var det inte så dumt ändå. En koltrast spelade för oss en stund i en död gammal gran och Vidar spanade efter en råbock som sprang iväg.

Han är fortfarande inte helt bra, men han har repat sig i alla fall. Jag har förhoppningsvis hittat boven i dramat och nu är det bara att vänta på att hans mage ska lugna sig ordentligt igen så blir det säkert bra.

Katten har surat över vädret ett tag och legat hos mig och värmt upp sig så fort han har kunnat. Konstigt hur det kan svänga. Under hela vintern har han varit som ett häftplåster och ibland har jag känt att jag behövt få en paus från all kärlek och närhet, men så fort det blev över tio grader varmt har jag knappt sett röken av honom, förutom vid matdags. Men nu var väl måttet rågat även för honom.

Jag var även som hastigast inne i stan för ett par dagar sedan. Det var behovet av ett par nya skor som drog mig dit, och kanske även lite att få gå och nypa i alla sköna friluftskläder och prylar som finns. Min lycka var total när jag hittade ett par exakt likadana som de jag redan hade. Det har nog aldrig hänt mig förut. De är så bra till mig så jag vill inte ha några andra men fick ge upp när membranet på ovansidan blev helt utslitet och jag blev helt genomblöt om fötterna hur väl jag än impregnerade dem.

Väl hemma såg jag att det var en ganska stor skillnad i utseende på de nya och de gamla.

Ändå var det inte förrän jag vände på dem som jag lite chockat insåg att där var den största skillnaden. Det som jag tyckt var ett ganska bra mönster visade sig vara en nästan helt obefintlig sula på mina gamla skor. Hade jag fortsatt att använda dem så skulle det nog inte dröja länge innan det skulle bli hål i sulan. Jag har slitit bort mer än en centimeter på dem.

Nu njuter jag i fulla drag av att kunna gå torrskodd igen. Dessutom är det bra dämpning i dem så det är väldigt skönt att bara slappna av och gå.

Om jag nu mot all förmodan klarar av att ta mig ur sängen i morgon väntar mer tid på gudahästens rygg, lycka i sin renaste form, och en ordentlig invigning av skorna. Om jag har riktig tur så får jag även med mig min bror. Men han får ha sina egna skor…

Hoppas att du har en fantastiskt skön midsommarafton och om du ser bäckahästen så säg åt honom att om jag får en aldrig så liten tur på hans starka rygg så kan jag klia honom bakom örat som tack!

4 reaktioner till “Midsommar

 1. hello Evelina, every day one learns something new, beautiful story of the brook horse, (I think it is pronounced like that), is not it supposed to be summer there, should have nice and sunny days, I think, but I see there have been days rainy and cold, maybe it’s normal for you…

  good picture of you, looking for your own magic horse? or maybe your dark and tall man riding in from Andalucia?, ha ha ha… conjectures.

  good to know that Vidar is already improving little by little, maybe it was the hangover of the birthday, hehe … now, the cat, well it is understandable, they are like that simply, do not get mad at him, they are temperamental, you just have to love them, there is no other…

  What luck of your new shoes, and your favorite model, are already part of you, inseparable, ha ha … do not worry, if I see the horse there, I tell him to go for you, hehehe…

  Have a nice and rested day Saturday…
  a hug, fernando

  Gillad av 1 person

  1. The brook horse is the closest translation to that fairy tale beast that I know of. I guess that he was both feared and admired for his skills.

   It is summer indeed. Sometimes the whole summer goes by in a grey and misty cold but this year it seems to be upside down for real. But it was much nicer today already.

   Cats are cats and I love mine dearly. He has been the one defending me valiant against anything he considers dangerous even if it’s waaaaay much bigger than him and even me sometimes. But then again, he turns into a spoiled and annoying furball too from time to time 😅

   Great! I would love to have a magic horse of my own!! Much better than an ordinary one, hehe.

   Hugs!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s