Att inreda med naturen

Varmt… Kalas i trädgården under körsbärsträdet på tidiga eftermiddagen hos ett par vänner och stillsamhet senare.

Jag har ett litet projekt på gång och klurar på hur jag ska göra. Jag råkar ha ett litet vardagsrum och vill inte ha riktigt så mycket möbler där som jag har just nu. Därför tänkte jag byta ut det gamla soffbordet till ett annat, men hittar inget som jag vill ha och dessutom är de alla alldeles för stora. Därför passade det mig alldeles utmärkt att en hiskeligt stor gren, eller egentligen en stam, av en lönn föll av vikten från snön i vintras i min brors och svägerskas trädgård. Jag fick ta ett par bitar av stammen och tänker förvandla dem till två små bord.

Slipa ytan och sätta ”tassar” under. Eventuellt bränner jag in något mönster i någon av dem senare. Träet är fortfarande ganska fuktigt och jag vill se så att det inte spricker för mycket först.

Jag gillar sådana där små projekt och inredningsdetaljer. Måhända är det både knasigt och knäppt, men det struntar jag i. Jag gillar inte IKEA medan andra älskar det, vi är olika och det är bra.

Apropå det så har jag fått lov att ta hand om ett omkullfallet jakttorn. Det kliar i fingrarna på mig att få sätta igång, men nu hindras jag av värmen, den täta vegetationen och det faktum att det är till hälften nedrasat i en bäck. Kanske måste jag vänta till hösten…

Medan jag funderar ska jag klä om till något mera tåligt för slitage och dra med mig hunden ner till sjön. Både han och jag behöver lite svalka.

Ha det så fint!

4 reaktioner till “Att inreda med naturen

 1. Hi Evelina, who would not want a nice afternoon with friends? Was that friend’s birthday kidnaped? ha ha ha… I hope you have had a good time…

  With regard to your small project, there are so many ideas really, besides the manual inspiration, you have to have tools, also be careful if the wood is wet, as you say.
  some time ago I found an instagram page, which is from your country, and they are people who work with wood in a spectacular way, I remember seeing, I think, some great and simple works like what you explained, but I can not find that idea of the little tables, they are many pictures that they have, if you like you have a look and you will be surprised.

  so they are called: handverkar and this is the link: https://www.instagram.com/handverkar/?hl=es-la

  You look very good in the selfie, you can see that the sun is already in its splendor there, because you are not as white as in previous photos, when there was snow, it is amazing as the type of geography, such as weather conditions and schedules can even change even in the style of living…

  Enjoy your afternoon, a hug fernando.

  Gillad av 1 person

  1. Hello Fernando!
   It was a nice but warm weekend, but it seems that the warm and dry weather is slowly leaving and I enjoyed falling asleep to the sound of rain last night. I guess that my pale face will come back in a near future. The sun will reach it’s peak in a little more than a week and the nights will start to grow longer again.

   I’m always impressed by people doing handcrafted things and that link you posted was very nice. Thank you! However it’s from Norway. It doesn’t matter really, our countries has a lot in common and we almost speak the same language even if the Norwegians always sound happier than us Swedes for some reason, haha.

   Have a nice start of the week!
   Hugs!

   Gillad av 1 person

   1. hello, so the hot days are going?, it did not last long, it seems, here also it rained and a lot this weekend, until the Internet was cut between saturday and sunday, ha ha ha… yes, totally I agree on how pleasant it is to listen to the rain while you are lying down to sleep, it was even with gusts of wind and hail, the same today on Monday…

    with regard to the link, in total agreement, the woodwork is really impressive, note later that they are Norwegian, ha ha ha… in short, they have them next, neighbors… ha ha…

    When I discovered them, I fell in love with their jobs, and some dream cabins, I’m sure it was there that I saw little tables made of tree trunks, but I did not find them when I searched…

    So the Norwegians are happier than the Swedes?, I did not know, peronally I see them all the same, ha ha ha … maybe, obviously you see more the difference…

    Good to know you liked that page, have a nice start to the week…
    a hug, fernando.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s