Drömmer en dröm

Om jag får drömma fritt och utan gränser så finns det ett ställe som mitt hjärta blivit förälskat i. Det är så vackert där att det gör ont i hela kroppen. Det är inte till salu och jag vet knappt vem som äger det, men när jag går förbi så saktar jag stegen och tittar lite extra åt det hållet.

Det är ett gammalt torp. Jag är inte säker på om det är ett soldattorp, men chansen är stor för det finns det flera här omkring.

Ladugården är liten, men ser inbjudande ut på något sätt, som att det fortfarande finns ett par kossor där inne och kanske rentav en häst. En go och mjuk Brunte som eftertänksamt mumsar på en hötapp efter dagens jobb i skog och mark.

Dessutom finns det en hel häck av syrén. Underbart juvligt doftande och tillsammans med doften av nyklippt gräs i solvarma kvällningen bultar hjärtat lite extra. Jo, här skulle jag så gärna vilja bo!

Tänk att få vakna till den här utsikten om mornarna… Det är nästan så att jag skulle börja prenumerera på en tidning bara för att få gå till postlådan och titta på allt vackert innan frukost. Vilken fin start på dagen!

Ser det inte lite ut som att Vidar trivs också? Fastän att jag tvingar honom att ligga i skuggan och vänta på mig medan jag tar bilder…

Jo, jag drömmer om att få bo i det fina lilla torpet och det bästa med att drömma är att det bara finns bra saker i de där drömmarna. Mysiga frukostar med massor av té och goda havrekakor, choklad och bästa vännerna. I timmar… Därefter en tur med hästar och hundar i skogen, lunch i en glänta innan man vänder tillbaka till en värmande stund framför brasan i öppna spisen, mera té och mycket skratt.

Det är en fin dröm. Jag tror att jag drömmer den en stund till.

3 reaktioner till “Drömmer en dröm

 1. hello Evelina, it’s a lovely dream !!!, not only you dream like that, if you had the opportunity, take advantage of it, they say that if you concentrate on something good, a sincere longing, this can somehow crystallize, as long as you work for it, of course, the sky will never fall, haha… although it would be ideal, ha ha…

  I must confess, that I fall in love with those red houses that are in your country, when I discovered them looking at photographs long ago, and the landscapes, here also there are places like that, but anyway, if you have the possibility, why not try it?, just do it…

  search, check the records of where you live, go to your municipality or property registry, I do not know what they call it…

  (advice) ”there is no worse procedure than the one that is not done”… you do not lose anything!!…

  encourage!!, a hug from a distance, fernando.

  Gillad av 1 person

  1. Dreams are wonderful, aren’t they? It’s one of the things that pushes me forward in life. Some dreams become stories and some of them falls into my well of things I’ve forgotten. We’ll see about this one, if it comes true or not will be an adventure of its own 😉

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s