Gnistrande sol

Mina kinder blossar. Kanske av solen och vinden och hela dagen utomhus. Kanske av tröttheten och värmen från elfilten. Men vilken dag det har varit! Det är vååååår!! som min ridkompis jublande glatt sa medan hans häst som vanligt tog det hela som en ursäkt för att öka takten. Det är den enda häst jag träffat som det oavbrutet flödar av springlust i. Oavsett väder, årstid eller förmodligen även tid på dygnet. Men idag hördes rop från tranor lite överallt, ormvråkarna har kommit tillbaka och solen värmde. Det var ljuvligt! Dessutom är det nästan svårt att förstå kontrasten mellan gårdagen och idag. Snön som blött föll ymnigt som i mitten av december och vresiga vindar som släckte alla tankar på knoppande vårblommor.

Men idag. Idag ville jag inte gå in. Ville inte gå hem. Tänkte mig längre bort än jag brukar och fyllde lungorna med kraft. Rensade huvudet från allt som snurrat där den senaste tiden och hittade rytmen igen.

Inte ens upptäckten av ännu fler band som märker ut var det ska avverkas fick mitt humör att dala, även om det stack till lite i hjärtat. Ännu mer skog som ska sluta vara skog.

Lite stressad började jag att ta bilder, lite på måfå. Tänkte att jag skulle försöka hinna att njuta av allt det vackra innan det försvinner.

Sedan tittade jag på hunden som glatt ovetandes tuggade oavbrutet på sin nya boll, som redan fått ett liknande blött pysljud som den gamla, och så slappnade jag av. Det kommer att bli annorlunda, men det är kanske till och med bättre. Fast jag inte vet det än.

Jag traskade på, började njuta av ljuset igen och lämnade kilometer efter kilometer med spår efter mig. Fotspår och tasspår lite om vartannat. Ibland korsas våra spår av skogens djur, sådana som vi står länge och tittar på innan de upptäcker oss och ibland flyger fåglar nyfiket fram och tittar från en gren på betryggande höjd över oss.

Det är här jag vill vara. Här jag vill leva min historia. Bland mossiga stenar, föränderlig natur och porlande bäckar. Inte så hastigt och inte ens särskilt välplanerat, men med skogens alla ljud och ett lyckligt bultande hjärta.

2 reaktioner till “Gnistrande sol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s