Älskade

Jag gav bort mitt hjärta, för längesen, i en glödande solnedgång i september. Mina knubbiga barnahänder hade vuxit och fått långa, smala fingrar och jag snubblade ofta på mina fötter som vuxit alldeles för fort. Men när jag stod och blickade ut mot väster och de sista strålarna lekte med kopparfärger i mitt hår visste jag att mitt hjärta för alltid skulle tillhöra september. En sprakande månad av frukt, nötter, svamp och färger som sveper in i en rasande fart och ändå har tid att lämna silver i spindelnäten om mornarna.

Jag gav bort mitt hjärta i september. Lät det bulta mjukt och försiktigt medan timmarna flög förbi och gjorde kvällen sen. Där och då stod jag still i tiden och väntade inte på nästa andetag. Lyssnar på viskningarna i vinden, som smeker ömt mitt hår.

Sedan dess är jag viljelös och förförd, bortom sans och reson. Natten kallar med löften som färgat himlen sprakande och låter månen sprida sitt silverljus över sömniga träd och ljumma sjöar.

Mitt hjärta slår bultande slag i september, till toner av blå musik. Där dansar mina steg bland älvors skira tyg framburna av septembers mjuka röst.

Jag gav bort mitt hjärta i september.

2 reaktioner till “Älskade

 1. Hello Evelina, I really have nothing to add or say, because what I say would only distort or alter reality…

  Who would not leave his heart in September with such a scene of life?
  silence…

  Have a nice Sunday sunset …
  a hug, fernando.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s