Overkligt verkligt

Det känns fortfarande overkligt och lite märkligt, men nu är kontraktet på min nya bostad påskrivet. Det har varit många turer fram och tillbaka och jag har kastats mellan hopp och förtvivlan flera gånger om. Det sista som ska klaffa nu är tillträdesdagen och utflytten från stället jag bor i nu.

Jag hade föreställt mig att jag närapå skulle spricka av glädje när jag lämnade fastighetsbyrån med kontraktet under armen, men istället infann sig en konstig tomhet. Jag for och köpte dyr choklad för att fira med och körde de snirkliga småvägarna genom skogen på vägen hem. Om bara några månader byter jag utsikt från min yttertrapp till den här:

Min alldeles egna yttertrapp. Min alldeles egna tomt. Mina alldeles egna maskrosor. Fast då kommer de förstås att vara överblommade sedan länge.

Jag blir nästan avundsjuk på mig själv. Skog, gärden och kossor alldeles inpå knuten. Precis så som jag vill ha det. Dessutom är det ett rött hus med vita knutar. Min dröm sedan länge är på väg att uppfyllas och jag blev så matt att det flimrade framför ögonen. Kanske känns det annorlunda om några dagar, när allt har lugnat sig lite och alla byråkratiska ord och formuleringar har slutat att studsa som pingpongbollar i huvudet på mig.

Då ska jag vila i tankarna på att jag ska ha mitt skrivbord i mitt nya hem, ställa datorn där på och skriva ännu mer än jag någonsin gjort förut.

Det kommer att bli ett fantastiskt äventyr!

Jag har alltid önskat mig en sån här gammal knarrig trappa i mitt hem. Nu har jag det, helt plötsligt. Komplett med mushål i väggen och allt! Kissekatten kommer att ha fullt upp i början… Annars får jag kanske behålla en av dem och kalla den för Husmusen. Det går säkert bra det också.

10 reaktioner till “Overkligt verkligt

 1. Hello Evelina, Wooooooooow!

  Did everything go well?. I am very happy that this topic has resulted in a good way, but what a beautiful sight!.
  new adventures are coming now!…

  congratulations, and be careful with those chocolates, I tell you from experience, ha ha ha…

  a hug from a distance.
  fernando

  Gillad av 1 person

  1. Thank you!
   I was quite nervous when I was to sign the contract, but everything went well and everyone was nice so it was fun to meet the owner and ask all the questions I had. This will be one of the biggest adventures in my life and I’m very excited!

   Haha, yep… The chocolate isn’t all good… But I managed to stop myself from eating all of it at once, hehe

   Hugs!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s